tiistai 2. huhtikuuta 2013

Iso Hoo – Kana vai lintu?

Pääsiäinen on ohi. Ja pitkät pyhät saman tien. Itselläni olikin vähän pidempi vapaa, kun kiirastorstaina olinkin sitten lasaretin pitäjänä kotona. Pääsiäinen meni hyvin pitkälti akkujen latailuun. Mökillä tuli käytyä kurkkimassa olivatko kaikki reilassa. Ja kuten pääsiäisenä yleensä, pääsiäiskoristeet viuhahtavat huushollissamme. Ne kerätään jo pois, ennen kuin ymmärrän koristeiden olemassaolon.

Nyt päällimmäisenä mielessä ovat Pohjois-Korea ja Hermunen. Pohjois-Korean käytännössä sodanjulistus ja ydinaseen ylistys on pelottavaa luettavaa, mutta vielä karmaisevampi uutinen oli Iso-Hoo.

Hermunen oli kaivettu jostakin loppusijoituspaikasta valtakunnan verkkoon. Ja siitähän nyt ainakin toimittajat älähtivät. En katsonut kyseistä haastattelua, joten minun on lupa kommentoida kärkkäästi tästä asiasta. Niinhän muutkin tekevät. Okei. Hermunen on Laukaasta. Siitä iso plussa. Hermusen ohjelmat kuuluivat minun nuoruuteeni. Ja lapsuuteeni. Muistan aina Hermuskan kirkkaan punaisiksi lakatut kynnet. Itse Hermuskan ulkonäkö muistuttaa etäisesti Kyöpelinvuoren emäntää.

Mutta suusta ei tullut sammakoita. Yleissivistys on maassamme rappiolla. Eivätkä pinnalliset toimittajat yksin ole syyllisiä tähän. Heidät on löydetty. Olleet oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ovat riittävän kauniita, niin siinäpä on pienen Suomen suojatyöpaikka valmis. Nykyään ei tarvitse osata mitään. Kaiken voi googlettaa. Ja jos on aukkoja sivistyksessä, niin aina voi tehdä taustatyötä aiheeseen. Sekin jätetään usein tekemättä.

Hermunen sivalsi eritoten Tuomas Enbuskea ja Vappu Pimiää. Mietinpä, että jos Vappu Pimiä olisi löydetty ennen syntymää, niin ensin olisi tehty tosi-TV-ohjelma Vappu Pimiän syntymästä. Seuraavaksi Vappu Pimiä taaperona- viihteellinen makasiiniohjelma. Seuraavaksi opastava Vappu Pimiä koulutiellä. Vappu Pimiän murrosikä-viihteellinen keskusteluohjelma, johon voi osallistua tekstiviestein ja twitterein. Vappu Pimiä muuttaa kotoa – Viihteellinen muutosjohtajuusohjelma. Vappu Pimiä löytää miehen-viihteellinen parinvaihto-ohjelma. Vappu Pimiä synnyttää-viihteellinen synnytyssaliohjelma, jossa katsojat voivat lähettää kysymyksiä sikiölle. Vappu Pimiä kasvattaa lapsen. Vappu Pimiä vanhenee. Vappu Pimiä goes Studio55. Ja niin pois päin.

Kuinka pitkään ihmisiä kiinnostaa Vappu Pimiä? Tai saman voi kysy Enbuskesta: Kuinka kauan Tuomas Enbuskea voidaan pitää Suomen ainoana Twitteristinä?

Mutta kun näin kirjoitamme, niin unohdamme helposti, miten pieni maa Suomi on. Ei tänne mahdu kuin yksi Vappu Pimiä. Ei tässä kauaskaan tarvitse mennä, kun synonyymi Suomi-viihteelle oli Spede Pasanen. Tosin erona on, että silloin Hra Pasanen oli vain yhdellä telkkarikanavalla. Rouva Pimiä lienee vieraillut kymmenellä kotimaisella kanavalla.

Itse kaipailisin televisioon jotain, missä tarvitsee aivoja. Mistään ei tule tietokilpailuja. Tai jos tuleekin, niin kysymykset ovat niin järjettömän helppoja, jotta siihen täkyyn iskisi mahdollisimman moni kilpailija kännykällään ja puhelinmaksullaan. Rehelliset tietokilpailut ole muodissa. Kaikki kilpailut perustuvat kilpakumppanin nolaamiseen. Tai tiputtamiseen jonkun perssilmäisen tuomariston edessä. Parempia, viisaampia aikoja odotellessa meinasin ensin katsella Suomen tyhmimmän kuskin ja sitten Kulta, sinusta on tullut pullukan. Mutta kiitos Hermunen kun ravistit aivojemme näytönsäästäjän hetkeksi pois päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti