tiistai 17. syyskuuta 2013

Varpusparven klassikot 2: “Isi, taas tuo mies, joka tuli sex-kaupasta, on tuossa.”

Taustaa:

Varpusparven klassikkojen alle kerään mun vanhoja juttuja historian hämäristä. Eli ne ovat bloggauksia, joista on parasta ennen päiväys mennyt umpeen, mutta ovat itselle rakkaita. Punaisen hintalapun tekstejä.

Tämä bloggaus on tehty 27.10.2009. Lasten kanssa sattuu ja tapahtuu.

Eilen kävimme neuvolassa. Pojan viimeinen neuvolareissu. Ja mun eka. Matkalla Pyynikille päin sattui yksi aika hauska juttu. Ensin pohjustan tämän tarinan. Poitsuhan jo osaa aikasta hyvin lukea. Esimerkiksi netistä, kun silmä välttää, hän löytää kohdan “taistelupelit” ja kun minä palaan miehen viereen, niin hän pelaa peliä, missä seikkaillaan hailla, mikä syö ihmisiä ja tuhoaa kaiken mahdollisen. Kiitoksia vain pelien suunnittelijat tästäkin. Tekisi mieli tunkea karhupumppu syvälle teidän perseeseen. Yllättäen tulee pelin vaihto tässä vaiheessa…

Poika myös lukee mielellään kaiken maailman firmojen kylttejä ja kauppojen näyteikkunoita. Eilen matkalla neuvolaan kävelimme siis Satamakatua pitkin neuvolaan päin. Siinä matkan varrella oli pornokauppa. Poika luki ääneen, mitä ikkunassa luki:

“SEX, SEX, SEX, SEX…”

Minä yritän päästä tilanteesta nopeasti pois… Tai ennenkuin poitsu lukee liikkeessa olevan myös videoiden katselemiseen tarkoitettuja koppeja yms. Väistin Ron Jeremyn uusimman “pätkän” mainosständin, kun yllättäen liikkeestä tuli ulos nuori siististipukeutunut mies. Se voisi olla minkä tahansa firman henkilöstöpäällikkö. Mä jäin katsomaan miestä silmiin ja hän katsoi minua. Silmästä silmään. Pukumies liukeni nopeasti pyörän selkään, kun poikani näytti sormella:

“Isi, toi mies tuli ulos tuosta sex-kaupasta.”

Meikäläisellä oli pokassa pitelemistä. Mutta matka neuvolaan ei päättynyt tähän. Kun Satamakatua kävelee eteenpäin, niin tullaan Hämeenpuiston liikennevaloihin. Liikennevalot näytti meille punaista.

Poika näytti sormella:

“Isi, taas tuo mies, joka tuli sex-kaupasta, on tuossa.”

Ihmisten päät kääntyivät kattelemaan ensin poikaani ja sitten fillarimiestä, jolla alkoi olla lievä puna kasvoilla. Liikennevalot oli maalattu punaisiksi. Fillarimies näytti hyvin hermostuneelta, mutta pääsi jatkamaan valon vaihdettua matkaan. Mutta kuten kaikki Hämeenpuistossa kävelijät tietää, niin vielä oli yhdet liikennevalot vähän matkan päässä. Ja valot oli punaisset.

Poika: “Hassua, tuo sex-kaupan mies on nyt tuossa…”

Mies päätti fillaroida päin punaista. Luulen, että hän vaihtaa “sex-kauppaa” meidän perheemme takia… (sori!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti