keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Salaliittoteorioita

Tämänkertaisen varpusparven pörähdyksen kirjoitan hartaassa tunnelmissa. Virittelin jouluradion mun kännykkään ja kuuntelen nyt testilähetyksiä Bluetooth-kaiuttimestani. Vähän kyllä harmittelin, kun nämä testilähetykset eivät ollutkaan samanmoisia kuin olivat telkkarin viritysohjeet ennen lasten ohjelmia. "Jos kuulet kaiuttimestasi Kiitollisna siemenen otan kyllä sulta, löysää silloin vyötäsi ja avaa sepalus."

No siinä taisi mennä pari blogin lukijaa. Ja monen joulun odotus piloille. Anteeksi tästä.

Joulun odotukseen kuuluu tänä vuonna Taatan höpinöiden sijaan eilenkin mainitsemaani Sarasvuon saarnaa. Jari on syntynyt 12. kesäkuuta. En yhtään ihmettelisi, että jossain vaiheessa joulu siirretään kesälle. Ja jos Sarasvuo kasvattaisi parran, niin silloin hän muuten kummasti muistuttaisi Kristusta. Jännityksellä jään kuuntelemaan parran kasvua.

Myös hakaristitortut ja lasten pukeminen fasisminsiniseen on tämän joulun juttuja. Fasisminsiniseen kohuun olisi tullut Fazerin fasisminsininen suklaa ja Pekka Himanen julkaisee sopivasti Fasisminsinisen Kirjan. Fasisminsininen laulajamme Jukka Kuoppamäki voisi laulaa: "Fasisminsininen on taivas, fasisminsiniset on silmänsä sen..."

Tänään tapahtuu suuria asioita. Valitettavasti mikään niistä ei liity rikkoontuneen pesukoneen ehjääntymiseen. Tässä vaatteet on taas vähissä ja korjaaja vaihtoi uuden piirikortin, mutta nyt sitten siis odotellaan uutta osaa, minkä vikaantumisen korjausmies huomasi vasta tuota piirikorttia asennettaessa. No laihana lohtuna on se, että vakuutusyhtiö maksaa koko hoidon. Mutta hieman kalliiksi se niillekin tulee. Uuden koneen he olisivat korvanneet heti, jos se korjaus olisi maksanut 400€. No nyt taidetaan huidella jo 450€:ssa. Huomannut jo, miten turha vekotin pesukone on lapsiperheessä. Etenkin rikkoontuneena. No mä oon nyt säilyttänyt mun Pirkka-dödöäni ja käytettyjä Topps-puikkoja tasolla, jota ennen kutsuttiin pesukoneeksi. Nykyään se on pirkanmaalaisen huoltofirman kultakaivos. Pahoin pelkään, että pesurummusta löytyy vielä liito-oravan papanaa, yksisarvisen turpajouhta ja saimaannorpan talvipesä ja pesukoneelle määrätään toimenpidekielto ja suojellaan.

Jees. Suurella asialla tarjoitan tietysti Jalla... Jolla-päivää. Tänään on suuri Jolla-päivä. Melkoisen hypetyksen ovat saaneet aikaiseksi 450 puhelimen myynnillä. Se tarkoittaa sitä, että 0,00831 % suomalaisista saa uuden puhelimen. Se tarkoittaa sitä, että koko Vårdön kunta jollaantuisi. Jokunen kappale jäisi vielä naapurikuntiinkin. Mutta ilmiönä on mielenkiintoinen. Jos Suomessa on ollut nyt kaikk'män-fiilistelyä, niin sarasvuot ja jollat nähdään jonain messiaina, jotka auttaisivat meidät tämän synkän virran ylitse.

Itselläni on Jollasta salaliittoteoria. Olkoot siis salaliitot tämän kerran bloggaukseni punainen lanka. Hah. Jos Sarasvuo on uusi Kristus, kun jättää parran ajamatta ja silmälasit kotiin, niin Jolla on taas Nokian salajuoni palata matkapöhelinbisnekseen. Heti kun on vain järkevää, niin Noksu kaappaa Jollan itselleen ja koko Microsoft-touhu oli vain pahaa unta. Eli vanha kunnon asekätkentä-case siirrettynä kännykkäbisnekseen.

Joku salaliitto on tämän vuoden linnanjuhlissakin. Erikseen ilmoitettiin, ettei mustaa makkaraa tarjota juhlaväelle. Eikä edes boolia. Välillä hurjimmat huhut kertoivat vielä somen käytön kieltämisestä itsenäisen Somen juhlimisen lomassa. Mutta tämä kielto muuttui hovissa: Puhelinta ei saa räplätä konsertin aikana. Muuten saa puhelintä käyttää. Vaikka "täysistunnon" aikana.

Mitenköhän juhlakansa tämän kanssa olisi elänyt? Jos ei olisi mustaa, boolia ja jos matkapuhelinten käyttöönkin olisi tullut isoja rajoituksia. Luulen, että väki olisi käynyt tiuhaan parkkipaikalla. Jollakin (en tarjoita tässä tapauksessa matkapuhelinyhtiötä) on mukana farmariauto ja sieltä aina käyvät hakemassa mustaa ja tölkin maitoa. Sieltä saattaa löytyä myös booliastia, jossa on salaisella reseptillä tehtyä itsenäisyysboolia. Ja ennenkuin takakontti menee kiinni, ennättää pari twiittiäkin lähettää.

Varpusparven pöräyttelijä on aivan varma näistä salaliitoista. Ainakin 10% varmuudella aivan varma. En anna toimimattomuus-takuuta vaan perävalotakuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti