tiistai 14. tammikuuta 2014

Tulkee kaikki nyt laulamaan

Blogimaailmassa on paljon tammikuun alun traditioita. Nuutin jälkeisenä päivänä onkin tapana kantaa blogin joulukalenteri roskikseen ja heittää kaikki jouluun liittyvät blogimerkinnät historiaan. Tämän jälkeen vihkiytynyt bloggaaja valittaa tammikuun ensimmäisessä bloggauksessaan, kuinka ei ole ennättänyt kirjoittaa, kun on ollut kiirettä. Ja sysää vastuun saamattomuudestaan itse joulupukille. Samoin tammikuun ensimmäisessä tekstissä on tapana paketoida kulunut vuosi pakettiin (ellei sen ole tehnyt jo vuoden viimeisessä bloggauksessa). Samoin on suurten lupausten aika, jotka syystä tai toisesta eivät toteudukaan tai sitten toteutuvat vesittyneinä.

Miltäs sitten uusi vuosi näyttääkään: 2014. Ne, jotka kirjoittavat numeroilla tekstejä, näkevät välittömästi vuodessa salaviestin. 2=Z, 0=O, 1=I ja 4=A. Saamme sanan ZOIA. Niinpä niin. Soija. Soijaa pukkaa. Putous alkoi. Ja meidän lapset rakastavat tuota ohjelmaa, jossa juontaja muistuttaa näyttelijöille kirosanojen ja alapäävitsien aikana, että tämä on lastenohjelma.

Hirmuisen nopeasti meni meikäläisen joulut ja uudet vuodetkin. Ollaan jo hyvää matkaa tammikuussa. Päällimmäisenä ajatuksena on oman virman perustaminen, mikä nyt tuntuu erityisen hyvältä uuden vuoden lupaukselta. Enpähän olisi itsestäni uskonut, että kovaa vauhtia ollaan puskemassa päätä yrittäjyyden pohjattomaan suohon, mutta näin siinä on käymässä. Mutta oikeastaan kansantaloudellisesti ajatus on kannatettava. Jos kukaan ei tajua mun erinomaisuuttani, niin työllistetäänpäs sitten itseni. Trololoo.

Ensimmäisenä urakkana on ollut tarvittavien vehkeiden hankkiminen yritystoimintaan. Se on melkoista riskipeliä. Jos homma ei lähdekään skulaan kuin Andy McCoyn kitarasoolo Million Miles Awayssa, on sitten itse vastattava riskeistä. No, silloinhan minä voin sanoa, onpahan mulla sit ainakin kalliit lelut.

Ensimmäisenä tuotekehityksen huippuinnovaationa on tietysti Tulkee, kirkasvalodildo. Jos Jari Sarasvuon kirjat kuuluvat Täällä pohjantähden alla-trilogian ja Tuntemattoman väliin, niin Tulkee laitetaan ehdottomasti Kipukoukun ja Korvavalon kanssa samaan vitriiniin pölyttymään. Tuotekehittely on menossa ja ensimmäinen prototyyppi on jo tulostettu.

tilto - periaatekuva 

Tulkeen hyvänä ominaisuutena mainittakoon, että se on Rivo-Riitta mallistoa. Mahtuu sisälle kuukauden eväät. Tuonne sisälle vois printata vielä kaverimukinkin. Ja se on niin valtava, ettei sitä voi vahingossa tunkea korvaan ja työntyä kilpailijaksi korvavalomarkkinoille.

Tulkeen ensimmäisen teaserikin tehtiin minuutissa.

Tiiseri

Ja prototyyppi tulostettuna:

Prototyyppi 

Luulenpa, ettei ensi jouluna Sauli ja Jenni saakaan perinteistä jouluhaukea…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti