keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kestävyysvajekalenteri 11/24: Tähdenlento

11. luukku ja päivämäärä on 11.12.13. Tämä olisi täydellistä jos olisin julkaissut kalenterin luukkuni klo 14, syönyt viittätoista erilaista vitamiini- ja hivenainevalmistetta samalla kun katselisin jotain K16-leffaa. Mutta ei. Tämä on kestävyysvajekalenteri. Meille riittää hyvin nämä 11, 12 ja 13.

Luukku 11: Tähdenlento

Tämänkertainen luukku löytyykin ikkunalta, joulupukin naaman alta. Joulukalenterin perhe on tehnyt ikkunalaudalle tennispalloista “kivan” joulukoristeen. Luukku auki mahdollisimman vähän väkivaltaa käyttäen ja suklaa suuhun.

Jaahas. Tähdenlento. Ystävämme Wikipedia on selventänyt tämänkin asian: Meteori eli tähdenlento on valoilmiö, joka syntyy, kun pieni kivi eli meteoroidi "palaa" ilmakehässä.

Tähdenlennon nähdessään voidaan yleensä toivoa jotain. Näin uskotaan. Mutta toivetta ei voi sanoa ääneen, muuten toive ei toteudu. Näinhän nämä menee. Itsekin olen nähnyt paljon tähdenlentoja. Joskus jopa toivonutkin. Mutta oma havaintoni on… Älkää lukeko seuraavia riviä. Sisältää juonipaljastuksia.

Ei ne toiveet toteudu.

Olemme ohittaneet juonipaljastuksen. Saa taas lukea. En tiedä onko toivojassa vikaa, vai onko mulla vain vääriä toiveita. Vai peräti väärä koulutus. Minulta nimittäin puuttuu tähdenlennonjohtajan (AMK) paperit. Varmaan jostain tähdenlennonjohtotornista voisikin nähdä paljon toivottavaa. Ja jos toiveiden volyymit kasvavat, niin mahdollisuus toiveiden toteutumiseen paranisivat. Ja jos (turhia) toiveita olisi paljon, niin niitä voisi riittää vientiin asti. Näin meidän sakkaava vientiteollisuus saisikin uuden tukijalan: turhat toiveet.

Tanskaan mä veisin kielen, josta joku sais selvää muulloinkin kuin Siwan kassajonossa ilta-yhdentoista aikaan viikonloppuna. Ja myös sellaiset Lego-palikat, jotka eivät satu, jos niiden päälle astuisi paljaalla kintulla.

Saksaan mä ensimmäisenä veisin laadukkaan ja halvan suklaakalenterin, josta 11. päivänä tulisi jotain muuta kuin pelkkää tähdenlentoa.

Ranskaan mä veisin autoja, jotka eivät kärsi sähkövioista.

Venäjälle mä veisin yläosattomalle presidentille, joka ratsastaa virtahepolla siperiankurkien lennellessä aurana ympärillä, tasselit. Toisessa tasselissa voisi olla sirppi ja toisessa vasara. Ja jos olisi kolmas nänni, niin siinä olisi tähti. Ei sentääs tähdenlentoa. Se on niin lyhytikäinen hupi.

Ruotsiin mä vaihtaisin joulutorttujen tuijottajia, jotta heille ei tulisi mitään fasistisia ajatuksia viattomasta jouluherkusta mieleen.

Maailmalle voisi viedä rauhaa, ruokaa ja rakkautta.

Mutta mitäpäs turhia toiveita Suomeen toisi? Voisihan sitä töitä ja parempaa taloutta sekä väkivallattomuutta toivoa, mutta ehkä kaikkein tärkein toive olisi se, että ihmisten etusormi olisi Topps-puikon muotoinen. Sillä olisi kiva kaivella korvaa, nenää ja kosketusnäyttöä.

Wikipedian mukaan joulukuun 11. päivä on Burkina Fason kansallispäivä.

Kotilieden (v. 1925) mukaan joulukuun 11.-12. päivä pitää aloittaa joulukaljan valmistus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti