torstai 19. joulukuuta 2013

Kestävyysvajekalenteri 19/24: Dodo

Joulukuun 19. päivä on Leonid Brežnevin syntymäpäivä. Joulukalenterissamme otetaan nyt pieni loppukiri. Enää muutama päivä, niin loppuu tämäkin kestävyysvajaa-ajattelu. 12 päivää, niin loppuu myös tämä vuosikin. Mietiskelinkin, että mikä olisi se juttu, millä tämä vuosi jäisi historiaan? Oliskohan se ollut tuo Nokia-tapaus? Vai kenties Marimekko-kopiokoneen lanseeraus? Itselleni ehkä tämä vuosi jää mieleen siitä, kun Hallituskadun Lidlissä oli leipäjuustoa 20%:n alennuksessa. Yksi ainoa paketti oli hyllyssä, missä oli elintarvikkeita, vanhaksi meneviä, ilmeisesti kodin lemmikkieläimille tai kotona viihtyville miehille. Näin jo jonkun mummelin menevän hyllyä kohden, mutta onneksi sain leipäjuustoni napattua sanoen vielä “joink!”. Vuosi 2013. Leipäjuustovuosi.

Mutta nyt asiaan. Kädessäni on Lidlin suklaakalenteri, arvo 60 senttiä. Tarkoituksenani on avata 19. luukku etsimisen jälkeen, syödä sieltä löytyvä suklaa ja arvata, mitä kuva esittää. Virallisina valvojina toimii halpissuklaakalenteriavailun kontrolloivasta Pahamieli-yhtiöstä Aulis Gerlander.

-Hyvää huomenta.

Sekä saksalaisen suklaakalenterin keksijän poika Alfred von Scheißeschokolade jr.

- TÜR OFFEN!!!!

Olemme saaneet siis Saksasta asti vieraan kalenteriimme, joka puhuu sujuvaa Google-kääntäjä-saksaa. Se on laajempi kurssi kuin minun korkkari-saksa.

- ICH KOMME! ICH KOMME!

Luukku auki. Suklaa naamaan. Ja kuva. Voi hitto. Sillä voi melkein vesilintua. Pitäisi melkein kansanradioon soittaa tai luontoiltaan. Ei ole petolinnun peräpää. Eikä jatkosodassa viimeksi nähty Tali-Ihantalatiainen. Villi arvaus: dodo.

 Luukku 19: Dodo

Tai peräti Erich Honeckerin kylpylelu?

Täydellinen aamu tämä. Oon ihan elänyt perjantaissa. Katsoin lasten lukujärjestyksestä, että molemmat menevät ysiin kouluun. Herätin hyväuskoisena lapset ja tytöllä onkin torstaina kasin aamu. Täällä sitä odotetaan kovasti vuoden isä-palkintoa. Kait mä saan jälki-istuntoa, huolellisuus-numeroni laskee ja joulupöytään saan luukussa uiskentelevan dodon.

Kotiliesi (v.1925) muistuttaa meitä, että tänään pitäisi hopeat kiillottaa, makeiset keittää ja joululahjat käärittävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti