maanantai 9. joulukuuta 2013

Kestävyysvajekalenteri 9/24: En tiedä mikä tämä on

Joulukuun 9. päivä. Nimipäiviänsä viettävät: suomalaisen kalenterin mukaan Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli, Annikki, Annika ja Annukka. Kissojen kalenterin mukaan nimipäiviänsä viettävät: Auvo, Aamos, Anselmi, Atle.

Tällä kertaa jätämme auringon nousut ja laskut väliin. Ja myös sää rannikkoasemilla. Puolustusvoimien kovapanosammunnoista puhumattakaan.

Tänään on vuoden 343. päivä ja tulipa herättyä aura-auton piippaukseen. Meidän taloyhtiössä nimittäin aurataan pysäköintipaikat silloin, kun kaikki autot ovat pihassa. Kukon laulun aikaan. Tai eihän se ole näin urbaanissa itsenäisyyspäivän mellakkakaupungissa enää kovinkaan oikea ilmaisu. Enpä muista milloin olisin kukon laulua Ratinalla kuullut. Oikeampi ilmaisu lienee aura-auton peruutussignaalin aikaan. Se lienee noin klo 3:53:49, jos oletamme, että minun kelloni on oikeassa. Kun auraa oikeaan aikaan, niin eipä ole auralla paljon tehtävää ja pääsee nopeasti toiseen kohteeseen, mutta aina sen verran kuitenkin, että ennättää piipata ärsytyskynnyksen ylittävän ajan. Saksalaisia joulukalentereita nauttivalla ylipainoisella mieshenkilöllä se aika on noin 10 sekuntia.

Siitä tulikin mieleeni, että olisiko se yhdeksännen luukun aika. No tämä oli tietysti turha kysymys, koska avaan sen kaikesta huolimatta ja kannan luukkuun mahdollisesti liittyvän poliittisen vastuun. Kestävyysvaje on paikallistettava, kaikkien on puhallettava yhteen hiileen, emme voi lepää laakereillamme, talvisodan henki, aika entinen ei koskaan elää palaa sekä hyvinvointivaltion korjaussarja. Mutta omista eduista en tingi. Piste.

Luukku 9: Mika olla tama?

Luukku löytyi numero kuutosen alta. Ja… Mitä hittoa? Manteli jossain keksin/suklaan/tai jonkun muun päällä minkä? ______________ (Kirjoita vastaus tussilla näyttöösi.)

No niin. Tämähän on kiva. Miksi saksalaiset vainoavat meitä laittamalla kuvaksi ______________? Miksi? Ja juuri tänä päivänä kun tulee pesukonekorjaajakin kuukauden odottelun jälkeen. Minun täytyy tunnustaa, etten ole koskaan maistellut ______________ . En edes tiedä onko ______________ syötäväksi kelpaavaa. Yritin googlettaa ______________, mutta tuli vain kuvahaulla Paavo Lipposen vauvamasu. Historian kirjat puhuvat tästä luukusta yhdeksännen päivän pettymyksestä.

LUUKUSTA TULIKIN ______________ – KATSO KUVA.

Tästä selviän yli vain kirjoittamalla runon, jonka voisin lähettää lukijan runot-palstalle:

Heräsin aamulla varhain

Mieliala ei ollut kaikista parhain

Ei ollut talitintti käynyt laudalla

Eikä jauhelihaa oltu jatkettu naudalla

Lapset kun kouluun panin

En kuunnellut neuvoja Janin

Kalenterista luukusta tuli __________________

Eikä mikään rimmaa pitkän alaviivan kaa

 

Tämän voisin lukea vielä Kansan radiossakin.

Wikipedian mukaan joulukuun 9. päivään liittyy ulkoasiainministeriön salainen asiakirja WASB-050.

Vanhan kansan mukaan Leipä-Anna aloittaa sahdin panon, joululeipomukset ja suursiivouksen. Nukkumaan ei ollut kiirettä Annan päivänä. Annanyönä väki saattoi anella paistinkakkua naapurustossa. Omastaan kun antoi, oli kalansaalis turvattu ja leipä ei loppunut kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti